Studenterhytta er en av Nordmarkas største betjente overnattingssteder med til sammen 64 sengeplasser. Vi har to store tømmerstuer med peis som egner seg til selskap, seminarer og møter for firmaer, privatpersoner og studenter.
Stedet holder en enkel standard, men for dem som ikke har besøkt stedet på noen år, vil man se betydelige forbedringer; bl a renoverte soverom med nye senger og madrasser, stadig forbedringer i de øvrige lokalene og et helt nytt dusjlokale.
Praktisk informasjon
Bestyrere: Marius Bakken og Tone Bjordam.
Kjøkkensjef: Guttorm Bakken
Kontakt: e-post: [email protected], tlf: 22 49 90 36, mobil: 48 36 88 30.
Eiere: Oslostudentenes Idrettsklubb, (OSI).
Stedet leies ut til store grupper fra 15 til 64 personer.
Opphold og måltider bestilles på forhånd. Vi leier ikke ut enkeltsenger.
Overnatting skjer i 8 - eller 4- sengsrom og i Familiehytta.
Ved forespørsel om ledig kapasitet, vennligst benytt kontaktskjema.
Man kan enten ta med eget sengetøy og håndkle eller leie på stedet. Vennligst gi beskjed på forhånd.
Stedet holder en enkel standard, men for dem som ikke har besøkt stedet på noen år, vil man se betydelige forbedringer; bl a renoverte soverom med nye senger og madrasser, stadig forbedringer i de øvrige lokalene og et helt nytt dusjlokale.
Praktisk informasjon
Bestyrere: Marius Bakken og Tone Bjordam.
Kjøkkensjef: Guttorm Bakken
Kontakt: e-post: [email protected], tlf: 22 49 90 36, mobil: 48 36 88 30.
Eiere: Oslostudentenes Idrettsklubb, (OSI).
Stedet leies ut til store grupper fra 15 til 64 personer.
Opphold og måltider bestilles på forhånd. Vi leier ikke ut enkeltsenger.
Overnatting skjer i 8 - eller 4- sengsrom og i Familiehytta.
Ved forespørsel om ledig kapasitet, vennligst benytt kontaktskjema.
Man kan enten ta med eget sengetøy og håndkle eller leie på stedet. Vennligst gi beskjed på forhånd.
Flyfoto av Studenterhytta fra 1954, tatt av Widerøes Flyselskap. Det ser ganske likt ut fortsatt! Blankvann skimtes rett bak hytta. Området rundt Blankvann og Studenterhytta er Landskapvernområde på grunn av svært rik flora og mange sjeldne blomster og plantearter.
Adkomst
Studenterhytta ligger på Kjellerberget ved Blankvann i Nordmarka. Gjestene ankommer til fots, på sykkel eller på ski. Stedet ligger midt i Nordmarka med mange stier og skiløyper å velge mellom. Dette er innenfor Markagrensa, det er derfor ikke lov å kjøre bil til hytta. Det er kun skogsnæringen og fastboende som kan kjøre i Marka. Bilfrie veier gjør det desto hyggeligere å være turgåer, og våre gjester får en felles turopplevelse før og etter oppholdet. Det er 4,5 km å gå fra parkeringsplassen i Sørkedalen, ca 7 km fra Frognerseteren.
Vinter. Om vinteren er korteste vei fra Sørkedalen skole, enten på skiløyper via Finnerud eller på beina på brøytet skogsbilsvei. Vi anbefaler å gå på ski fra Frognerseteren via Nordmarkskapellet. Det er en ca 7 km lang tur i lettkupert terreng, som passer for de fleste: løype nr 2 til Tryvannstua, deretter løype 275 mot Nordmarkskapellet. Rett før Nordmarkskapellet ta til venstre, det står det skilt til Studenterhytta, løypa går i retning Kikut over Glåmene. Etter ca 2 km står det skilt til venstre til Studenterhytta. Ellers kan man selvsagt gå en mye lengre tur for å komme hit. Hytta ligger flott til i Nordmarkas skiløype-nettverk, så det er mange skiløyper å velge mellom.
Skiforeningens løypekart over Nordmarka syd med løypeoppdateringer: http://maps.google.no/?q=http://www.skiforeningen.no/marka/kml/loypestatus/7.kml
Vår, sommer og høst. Ellers i året kan man gå på grusvei eller sti fra Sørkedalen skole eller på sti fra Frognerseteren. Det er mange stier å velge mellom for å komme til hytta. Vi anbefaler å ta med kart hvis man ikke er kjent i Marka.
Offentlig transport: T-banen til Frognerseteren. Eller T-banen til Røa, buss 41 går 27 min. over hver hele time hver dag fra Røa til Sørkedalen Skole. Fra Sørkedalen Skole og tilbake til byen, går bussen 03 min. over hver hele time. Bussen bruker ca 14 minutter mellom Røa og Sørkedalen.
Drosje: (kan kun kjøre fram til parkeringsplassen i Sørkedalen eller til Frognerseteren). Tlf OsloTaxi: 02323.
Parkeringsplasser: nærmeste parkeringsplasser er på Frognerseteren eller den store parkeringsplassen ved Elveli som du kommer til ved å ta til høyre ved Sørkedalen Landhandleri/skole.
Her er en lenke til et oversiktlig kart: http://kart.gulesider.no/m/IKPkf
Mat
Vår beliggenhet midt i skogen i Nordmarka skaper rammene for måltidene på Kjellerberget Restaurant.
Vi jobber utelukkende med ferske råvarer og får ofte hele dyr fra de lokale bøndene vi samarbeider med.
Hele dyret blir foredlet slik at ingen ting går til spille. Vi lager blant annet spekeskinker og pølser, og vi bruker sopp og urter fra skogen, i kombinasjon med sesongens råvarer. Derfor har vi ikke faste menyer, da det gir oss frihet til å bruke de beste råvarene som til en hver tid er tilgjengelig. Menyene tilpasses hvert arrangement, for å lage en best mulig opplevelse for gjestene. Vi legger mye stolthet i at måltidet skal bli en overraskende og minneverdig opplevelse.
Bestyrer Marius og kjøkkensjef Guttorm er brødre. Guttorm har lang fartstid fra flere kjente restauranter. Han har jobbet som kokk på Thairestauranten Plah i Oslo, og som kjøkkensjef på Delikatessen på Grünerløkka.
Guttorm henter inspirasjon fra flere verdensdeler og kombinerer ofte det eksotiske med tradisjonell norsk mat. Han benytter både moderne og tradisjonelle matlagingteknikker og kombinerer gjerne disse for å skape interessante smaksopplevelser.
Vi serverer vanligvis en tre-retters middag med tilpasset drikkemeny. Det er også mulig å bestille både flere og færre retter, alt fra sju retter til gode gryteretter. I utgangspunktet lager vi en dagens meny, hvor alle gjestene får det samme. Vi tilpasser selvfølgelig maten for veganere, vegetarianere eller allergikere. Dette må vel og merke avtales i god tid på forhånd.
Frokosten består av brød vi baker selv og en rikholdig buffet.
Dere kan også bestille lunsj, mellommåltider, grilling og catering.
Vi driver en familierestaurant og mange av våre ansatte er våre venner og familie, noe som skaper en lun og hyggelig atmosfære.
Velkommen!
Vår beliggenhet midt i skogen i Nordmarka skaper rammene for måltidene på Kjellerberget Restaurant.
Vi jobber utelukkende med ferske råvarer og får ofte hele dyr fra de lokale bøndene vi samarbeider med.
Hele dyret blir foredlet slik at ingen ting går til spille. Vi lager blant annet spekeskinker og pølser, og vi bruker sopp og urter fra skogen, i kombinasjon med sesongens råvarer. Derfor har vi ikke faste menyer, da det gir oss frihet til å bruke de beste råvarene som til en hver tid er tilgjengelig. Menyene tilpasses hvert arrangement, for å lage en best mulig opplevelse for gjestene. Vi legger mye stolthet i at måltidet skal bli en overraskende og minneverdig opplevelse.
Bestyrer Marius og kjøkkensjef Guttorm er brødre. Guttorm har lang fartstid fra flere kjente restauranter. Han har jobbet som kokk på Thairestauranten Plah i Oslo, og som kjøkkensjef på Delikatessen på Grünerløkka.
Guttorm henter inspirasjon fra flere verdensdeler og kombinerer ofte det eksotiske med tradisjonell norsk mat. Han benytter både moderne og tradisjonelle matlagingteknikker og kombinerer gjerne disse for å skape interessante smaksopplevelser.
Vi serverer vanligvis en tre-retters middag med tilpasset drikkemeny. Det er også mulig å bestille både flere og færre retter, alt fra sju retter til gode gryteretter. I utgangspunktet lager vi en dagens meny, hvor alle gjestene får det samme. Vi tilpasser selvfølgelig maten for veganere, vegetarianere eller allergikere. Dette må vel og merke avtales i god tid på forhånd.
Frokosten består av brød vi baker selv og en rikholdig buffet.
Dere kan også bestille lunsj, mellommåltider, grilling og catering.
Vi driver en familierestaurant og mange av våre ansatte er våre venner og familie, noe som skaper en lun og hyggelig atmosfære.
Velkommen!